Заповядайте на среща-разговор с Отец Николай, част от поредицата "Отново в Ботевград" - новата инициатива на читалище "Христо Ботев 1884"! Темата на срещата ще бъде "Християнската култура - свещеното в светското".


Отец Николай (Нешков) е син на Иван Нешков и Бонка Големанова - две от имената, оставили завинаги отпечатък в културния живот на Ботевград. Завършва ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" с профил "Биология" и продължава образованието си в Софийската духовна академия. През 1998 г. е ръкоположен за дякон в Храма-подворие на Московска патриаршия в София "Св. Николай Мирликийски Чудотворец", а през 2000 г. и за свещеник там. През 2003 г. е въведен в сан протойерей, а през 2013 г. става председател на старинния митрополитски храм "Св. Николай" в София. 


Инициативата "Отново в Ботевград" ще Ви срещне с наши съграждани, които живеят, работят и творят на различни места в страната ни и чужбина. Гостите в поредицата ще споделят с Вас историите си за пътя, който са изминали, за препятствията, които са преминали и моментите, които са ги вдъхновявали. Ще разберете каква роля е изиграл животът им в нашия град и кога и защо обичат да се връщат тук. Ще научите за работата и впечатляващите им постижения, ще чуете искрени разкази и ще участвате в откровен разговор с тях. 


Събитието ще се проведе на 03.11.2016 г. от 19:00 ч. в малкия салон на читалище "Христо Ботев 1884" - Ботевград. 


Вход: свободен