На среща в Ботевград, пред пълна зала в Народно читалище „Христо Ботев 1884“, водачите на листите на БСП в 26 и 24 МИР Иван Ченчев и Георги Свиленски запознаха хората с политиките на партията и обсъдиха актуалната политическа ситуация в страната.


В отговор на въпроса, защо избирателите трябва да гласуват за БСП, Георги Свиленски, заяви: “Избирателите трябва да гласуват за партии, които могат да решат проблемите им. БСП се доказа, че е партия която може да предлага решения, може да ги изпълнява и може сега в предизборна кампания да поема нови ангажименти. А защо трябва да гласуват българските избиратели за БСП, за да получат силна, социална и сигурна държава, защото от това имат нужда българите в момента – социална подкрепа, доходи, ниски цени, ниска инфлация. И БСП дава решенията на тези въпроси и проблеми. Затова мисля, че българските граждани трябва първо да излязат да гласуват, а второ - да гласуват с 28 защото БСП е социалната, сигурната, стабилната партия. Партия, която показва, че може да говори с всички партии, че може да постига диалог, въпреки тежки, трудни и идеологически различия, тя показа, че може да говори с всички партии, но без тези, от чийто модел искаме да се отървем.


Георги Свиленски допълни, че планът на БСП предвижда спешни, незабавни мерки, свързани с финансовото и социолно подполагане на българските граждани.


“Таван на цените на енергоносителите на ток, вода, парно, това което бърка в джоба на всеки един български гражданин, определение на понятието енергийна бедност, за да могат тези помощи да стигнат конкретното до нуждаещите се, повишаване на минималната работна заплата на 850 лв.“, конкретизира той.


Кандидатът за народен представител не пожела да се ангажира с прогноза за това какъв резултат ще постигне БСП на изборите.


“Ще се ангажирам с две неща: първото е, че след 2-ри октомври в България ще има редовно правителство и второто е, че в това правителство БСП ще участва и ще бъде основен фактор“, заяви той.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!