От началото на този месец за ръководител на ВиК – Етрополе е назначен инж.Тошко Кирилов Стоев от Етрополе, на 56 години.
През 1986 година е завършил Висшия химико-технологичен институт в София, специалност инженер-химик. Започнал е работа като технолог на инсталацията за излужване в тогавашното Медодобивно предприятие „Елаците”.
След това е бил технолог на цех „Бебо”, началник-цех и главен инжинер на Медикет – Етрополе.
От началото на този месец, както казахме, е ръководител на ВиК – Етрополе.
Наш представител го посеги преди няколко дни в кабинета и той-беше любезен да сподели за читателите на нашия сайт своите виждания и переспективи за новата си работа.
„Обичам предизвикателствата – сподели той – и ще работя за подобряване условията и качеството на водата.
Вече обиколих водохващанията в цялата община. Първата ми работа сега е да предвижа изпълнанието на Наредба № 3, която касае санитарно-охранителната дейност във водохващанията.”
Имаме навсякъде много работа по водопроводната мрежа, от източниците на питейна вода, през резевроарите и състоянието на водопреносните тръби.
Предстои ми среща с кметовете по селата заради проблемите на водоснабдяването и ще търсим ефективни начини за отстраняване и съхраняване на направеното.”
На въпроса за състоянието на пречиствателната станция за питейни води в Етрополе, той сподели, че със съдействието на Общинското ръководство ще се търсят методи и средства за подобряване на нейната работа.
Такова съдействие очаква от Общината и от ВиК – София за подмяна на водопроводната мрежа, където се налага това.
Имаме и договорката, че при необходимост ще търси и нашия сайт, чрез който да се уведомява населението при всякакви случаи, добри и лоши, касаещи водоснабдяването на Община Етрополе.