УВАЖАЕМИ АБОНАТИ НА ВиК - ЕТРОПОЛЕ,
Община Етрополе се захранва от шест водоизточника. Всичките са проверени от мен и kмета на община Етрополе инж. Богомил Георгиев. Установихме, че липсата на вода в в резевуарите е повече от 90% и от това следва, че Етрополе е на критичния минимум и водоподаването е силно затруднено.
Моята молба към всички Вас е да ползвате водата пестеливо и добросъвестно! Установили сме, че все още има много граждани, които поливат незаконно и това причинява липсата на вода в останалите домакинства. Това най-често става в ниската чат на града.
Квартал 128 е най-много ощетен, защото самото водохващане е отделно, а тръбата е вързана директно с резервоара на „Искър зона”, което е 1000 кубика. Тръбата е поставена на повече от метър на долното равнище, от което следва, че за да има квартала вода, резервоара трябва да е захранен с минимум 45% вода.
Моля, гражданите от кв. 128 да изтърпят това временно неудобство и да изтърпят една липса на вода в часовете между 19:00 и 22:00 часа. Това естествено зависи от водоползването.
Квартал „Вранещица” се захранва единствено от водоизточник „Поповец”. Там ще се наложи режим на водата. Сутрин от 09:00 часа до 16:00 часа вода ще има между бул. „Руски” и кв. „Вранещица”, а през останалото време ще се захранва бул. „Малък Искър” до „Табашки мост”.
Нека да обясня защо режимът на водата е по-лош вариант. В определени квартали водата се спира за повече от 7-8 часа и след нейното пускане се получава въздушен удар. Това води до масови аварии, които многократно удължават във времето решаването на проблема.
В кв. „Вранещица” са установени много злоупотреби. Всички нарушители ще бъдат наказани с актове.
 

Изявлението беше направено преди няколко дни, но поради чисто технически причини го качваме сега, за което се извиняваме на нашите читатели.