Председателят на Общинския съвет Мартин Тинчев и група съветници от ОББО, сред които бяха Георги Георгиев, Йорданка Лалчева, Любомир Лилов и Николай Велков, извършиха съвместна проверка на пречиствателните станции. Най-напред те инспектираха съоръжението в местността „Чеканица”, където ги очакваше управителят на общинска фирма „ВиК „Бебреш” Цветозар Гаврилов. След като обходиха обекта,  съветниците поеха към пречиствателната станция за питейни води в местността „Власов рът”. Впечатление направи, че Георги Георгиев и Мартин Тинчев се придвижваха заедно с луксозния автомобил на председателя на местна парламент.


Третият обект, който съветниците провериха, бе пречиствателната станция за отпадни води в Ботевград. 


Не е ясно от кого е инициирана днешната проверка, но за това, че ще се състои такава, не са били уведомени съветниците от групите на МК ГДБОП и БСП, за да участват в нея. Съветници от групата на ГЕРБ, освен Мартин Тинчев, също не бяха в инспектиращата група. 


Да припомним, че в дневния ред на днешната редовна сесия на ОбС, която ще се проведе от 17 часа в Скравена, е включен за обсъждане междинен отчет на ВиК Бебреш за периода 01.01.2016 – 31.10.2016 год.