В акцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са участвали служители на ТСБОП-София и ТСБОП-София област


Операцията е реализирана на 25 ноември от служители на секторите „Наркотици“ и „Оперативна реализация“ – ГДБОП, под ръководството на Специализираната прокуратура. В нея активно участие са взели колегите им от СДВР и София област. Действията по разследването започнали във връзка с образувано досъдебно производство за група, която се занимава с трафик и разпространение на наркотици на територията на София, Своге и Ботевград. В процеса на работа са идентифицирани и задържани трима мъже – Л.Е./36г./ от София и П.М./43г./ от село Врачеш - криминално проявени, и Б.А./18/ от село Владо Тричков. Според събраните до момента доказателства групата е действала от март 2016 г., като е разпространявала различни по вид наркотични вещества. Дрогата била осигурявана от ръководителя – Л. Е. Той „зареждал“ участниците с неголеми количества стока, като след пласирането й, те се отчитали пред него.


 При проведените процесуално – следствени действия в задържаните, автомобилите и жилищата им са открити 17.92 г екстази, 58 г амфетамин и 4.73 г канабис, разпределени в множество различни по количество пакети. Намерени са още незаконно притежавана пушка „Иж“, мобилни телефони, две електронни везни, парични суми в евро, долари и лева. Иззети са също и два леки автомобила на групата, в които е намерена част от готовата за продажба дрога. Събраните доказателства са подкрепени от свидетелски показания. Установява се откъде групата се е снабдявала с наркотични вещества „на едро“. 


С прокурорско постановление мярката за задържане на тримата мъже е удължена до 72 часа, повдигнати са им обвинения за престъпление по чл.321, вр.чл.354 а от НК. На 28 ноември 2016 г. с решение на Специализирания наказателен съд на ръководителя на групата Л.Е. и единия от участниците – П.М., е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража". На другия участник – Б. А. съдът наложи мярка за неотклонение „домашен арест“.


Работата по случая продължава.