Разгорещени дебати на днешното заседание предизвика докладната на кмета Георгиев, с която той поиска съветниците да го упълномощят да води преговори за закупуване на 56% от кабелна телевизия “ТОП ТВ”. Повече от местните депутати изразиха мнение, че  Ботевград е малък град и не е необходимо да има две кабелни телевизии. Михаил Димитров от БСП отправи въпрос към кмета каква икономическа полза очаква общината от кабелната телевизия. Неговият колега адв. Христо Якимов изрази съмнение в икономическата стабилност на ТОП ТВ. “Явно телевизията не е толкова печеливша, след като един от собствениците й иска да продава своя дял от нея.  Повече от ясно е, че ТОП ТВ успя да се задържи до този момент, защото има административна подкрепа – каза Якимов. -Не виждам защо общината трябва да се нагърбва с дейности, които не са й присъщи, изкупувайки основния дял от телевизията. Още повече, че в града има телевизия с добри икономически показатели” – допълни общинският съветник.

Цеца Христова от партия “Атака” също бе на мнение, че няма нужда от общинска телевизия.  “Местните медии не дават трибуна на опозицията. Затова аз няма да подкрепя предложението” – каза съветничката.
В отговор кметът заяви, че телевизията му трябва, за да затваря устата на опозицията. След това продължи делово: “Аз нямам намерение да ви лъжа защо общината иска да изкупи основния дал от ТОП ТВ. Един от нейните собственици поиска от мен да орежа въздушните кабели на телевизия “Ботевград”, тъй като са незаконни. Отказах да изпълня това поръчение, защото медията на Бонев има покритие във всички населени места на общината. Не мога да лиша от хората от телевизия. Тогава един от собствениците на ТОП ТВ каза, че ще обяви за продажба своя дял от 56%. Смятам, че общината ще извлече икономическа полза, ако го закупи. Мрежата е законна. Тя може да използва и за доставка на интернет до населението за видеонаблюдение и др.” – каза градоначалникът. Той съобщи, че етрополска фирма и Румен Бонев също искат да придобият собственост  върху ТОП ТВ. “Бонев желае да закупи мрежата, защото е законна. Така той ще узакони собствената си телевизия” – допълни Георгиев.

Съветникът Йордан Йорданов също поиска думата по тази точка от дневния ред. “Аз подкрепям мненията, че две телевизии в Ботевград са много. Знам, че общината след време ще продаде този дял, който възнамерява да придобие, но от това тя ще спечели” – каза съветникът от ББО и призова колeгите си да вземат решение за осъществяване на преговорите.   

В крайна сметката предложението на кмета получи подкрепата на 19 от съветниците, а 6 гласуваха “против”. Георгиев обеща да информира общинския съвет за хода на преговорите за изкупване на основния дял от новата кабелна телевизия.