За шестнадесета поредна година учениците от ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” инициираха „Коледен базар“ с лакомства и различни предмети. Инициативата бе открита с празнична програма с водещи Галя Маринова от IX „в“ и Димитър Димитров от XI „а“ клас. Сборна група от VIII класове изпълниха песента на Емил Димитров „Ако си дал“. Петокласниците изпяха „O Tannenbaum“, а IX "а“ и IX „б“ - немската версия на „Jingle Bells“.


Директорът на ППМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” Даниела Колева поздрави учениците и им пожела да бъдат здрави и все така добри и съпричастни към съдбата на връстниците си в неравностойно положение.


Сред гостите на тържеството бе Ивалина Бозаджиева, главен счетоводител и регионален мениджър на фирма „Граммер“ АД. Даниела Колева съобщи, че миналия месец е провела среща с представители на дружеството, на която двете страни са постигнали разбирателство да си сътрудничат за осъществяване на благотворителни инициативи. 


Коледедният базар в гимназията ще продължи до 9-ти декември. Организатор на проявата е Ценка Пеева - учител по немски език. Както всяка година, благотворителната инициатива се реализира с подкрепата на цялото училище.Основната цел е да се съберат и дарят финансови средства на деца в неравностойно положение.