На 20 декември в 14.30 часа ще бъде открит Коледен благотворителен базар за набиране на средства за мултисензорна стая за деца със специални потребности. Инициативата е на общинска администрация Ботевград, седемте детски градини в града и Младежки общински съвет, с активната подкрепа на Училища "Европа" Ботевград. 


Стотици разнообразни коледни картички, украса и кулинарни изделия, сътворени от деца, родители и педагози ще бъдат изложени в щандовете на добротворствотото, за да зарадват нечие сърце и дом в дните преди Рождество. 


Базарът ще продължи до 18.30 часа, когато ще започне Коледният концерт на НЧ „Христо Ботев 1884“, съпътстван от много изненади.


Тазгодишната благотворителна кауза е провокирана от  желанието повече деца със специални потребности да получат още една алтернативна грижа за личностна подкрепа и развитие.


Примерът, който децата ни дават със своята активност и ентусиазъм, е заразителен и вярваме, че нашите съграждани ще оценят труда и желанието им за взаимопомощ, казват организаторите.