На редовното заседание на Дисциплинарно-административния съвет при НБЛ след девети кръг на НБЛ Виваком бяха взети следните решения: 


 По доклад на Владимир Атанасов, ДП на срещата от НБЛ между отборите на Академик Бултекс 99 и Рилски Спортист на 10.12.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:


 1. ”Техническо нарушение на Келвин Паркър от отбора на Рилски спортист“


 Решение:


По точка 1,съгл.чл.34.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва Паркър с глоба в размер на 100 лв.


 По доклад на Румен Калпакчиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на Черно море Тича и Спартак Плевен на 10.12.2016 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:


 1.”Техническо нарушение на скамейката на отбора на Черно море Тича“


 2. „В ложата зад секретарската маса имаше публика, която обиждаше съдиите с много обидни думи. Около две минути преди края, положението беше нетърпимо. Зрител, който беше седнал точно зад мен започна да ме псува и обижда. След завършване на срещата, същият този господин дойде пред секретарската маса, търсейки съдиите, но те бяха вече в съдийската стая. Отправи заплахи към мен“.


 Решение:


 По точка 1, съгл.чл.35.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва отбора на Черно море Тича с глоба в размер на 100 лв.


 По точка 2, съгл. чл.37.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва Черно море Тича с имуществена санкция в размер на 1000 лв. Комисията на ДАС счита за необходимо Черно море Тича да подобри организацията и повиши изискванията си към поведението на зрителите.