В навечерието на Великденските празници във всеки от нас се събужда желанието да направи добро, да дари надежда и да помогне на нуждаещи се хора. 


Благотворителен великденски базар „Заедно можем да помогнем на Кристиян!“ организират в село Врачеш. Съботието ще се състои на 16 април, събота, от 11:00 до 12:30 часа на центъра на селото. Със събраните средства ще бъде подпомогнато лечението на Кристиян Николов Марчовски – възпитаник на ДГ „Детелина“ - с. Врачеш. Той е на 4 години, с ТЕЛК – 80% с чужда помощ, страда от тежка бронхиална астма, увредено зрение и нарушена фина моторика. 


Освен здравословните проблеми, преди няколко дни детето загуби своята майка. Бащата на Кристиян има спешна нужда от финансова подкрепа за медикаментите по лечението на момчето.


Поставени са и кутии за набиране на средства в ДГ „Детелина“, магазин „Черното лале“ и магазин „Биляна“. Парите ще бъдат предадени на бащата на детето в деня след благотворителния базар.


Базарът се осъществява със съдействието на: Кметство с. Врачеш, ОУ „Отец Паисий“, ДГ „Детелина“, Пенсионерски клуб „Мургаш“ и Народно читалище „Събуждане – 1895“.


Организаторите предварително благодарят на всеки, който ще окаже помощ!