Безпрецедентните 4 поредни загуби в НБЛ за Рилски спортист ще донесат глоба за всеки един играч на тима.


Ръководството на клуба и треньорът Людмил Хаджисотиров са стигнали до съгласие да санкционират с различни суми баскетболистите, като президентът Петър Георгиев ще очаква до петък доклад от наставника, който да определи размера на наказанията. Глобите ще влязат в сила веднага и играчите на Рилски спортист ще получат намалени заплатите си преди Коледа. След Нова година пък със сигурност ще има и поне още един освободен, като фаворит е сърбина Душан Цветкович, а на негово и на мястото на Джеръл Симънс ще бъдат привлечени други чужденци.


„До този момент абсолютно всичко на играчите е изплатено. До стотинка. За Коледа обаче ще има промяна. На 25-то число по договор трябва да им преведем парите. След като видя доклада на треньорите, по моя преценка ще наложа санкции, защото това не може да продължава вечно. Ще има и промени, но до края на тази година няма как да стане, защото нямаме време. Освен това, важно е да знаем и какво ще вземем”, коментира ситуацията Георгиев.


Президентът на Рилски спортист беше категоричен, че мачът с Черно море Тича във Варна в четвъртък трябва да сложи край на серията загуби.