Във връзка със създадената от МВР дългосрочна превантивна програма „Детско полицейско управление“ /ДПУ/, на 21.12.2016 година в СУ „Христо Ясенов“, град Етрополе се проведе конкурс за рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление“. Участие в него са взели учениците от III „В“ клас към СУ „Христо Ясенов“.  Конкурсът се провежда първо на местно ниво, а след това трите най – добри рисунки ще бъдат изпратени в ОДМВР – София, където от областта ще бъдат изпраните най – добрите рисунки на участниците и след това те ще бъдат изпратени в Главна дирекция „Национална полиция“ за провеждането на Националното ниво от конкурса.
Мероприятието и награждаването в  конкурса бе водено от инспектор Теодор Георгиев – отговорник „Охранителна полиция“ в РУ на МВР – град Етрополе, инспектор Павлин Ангелов – отговорник „КАТ“ в РУ на МВР – град Етрополе и Лазар Василев – Секретар на „МКБППМН“.
В СУ „Христо Ясенов“, град Етрополе III „В“ клас бе избран за Детско полицейско управление. С тях се провеждат редица мероприятия, като  освен с тях, другите класове също ще бъдат включени в различните дейности по програмата.
Всички деца, които присъстваха в залата на училището разгледаха рисунките, които бяха сътворили техните съученици.  От всички рисунки, жури в състав: инспектор Теодор Георгиев, Павлин Ангелов, Лазар Василев, Росица Василева – заместник – директор в СУ „Христо Ясенов“ и Ася Нинова – класен ръководител на III „В“ клас избраха трите най – добри, които ще вземат участие в конкурса на Национално ниво.  На първо място бе избрана рисунката на Габриела Георгиева, на второ място е Аксения Христова, а трето място беше за рисунката на Силвия Иванова.  Наградите за всички деца, участващи в конкурса бяха подсигурени от Община Етрополе.
Преди да наградят участниците и да обявят първите три места, инспектор Теодор Георгиев припомни някои от основните правила за движение на децата,  а именно, че най – важното нещо, когато те пресичат е, да се огледат в двете посоки не само с очите, а и с ушите, тъй като понякога попадаме в ситуация, когато не виждаме автомобила, но го чуваме. Именно тогава трябва да изчакаме той да премине, за да може ние да бъдем в безопасност, когато пресичаме.  Инспектор Георгиев посъветва децата, когато имат нужда винаги да търсят помощ от възрастните, а ако няма възрастен около тях може да потърсят помощ на телефон 112.
Текст и снимки: Общината