Преди около месец  в централна градска част, близо до банка ДСК, заработи павилион за бърза храна. Обектът е изграден от дърво, на пръв поглед наподобява дървените павилиони, характерни за коледните базари в чужбина. Но само на пръв поглед. Иначе е с автентичен български дух, като се започне от детайлите в интериора, леката народна музика, която се пуска, и се стигне до най-важното – кухнята - качествени месни продукти на скара, приготвени пред очите на клиентите, подбрани вина и био вина на известни нашенски изби.  


Дървеният павилион се превръща в едно от приятните места в града, където можеш да се насладиш на чаша здравословно греяно вино, обогатено с ароматни плодове и подправки – карамфил, кардамон, канела, черен пипер, индийско орехче. 


Намерението на съдържателя е, ако, разбира се, продължи да развива това свое начинание, да създаде собствена сертифицирана ферма за животни, от които да произвежда висококачествено месо. 


Кой всъщност е предприемчивият собственик на дървения павилион? Името му е Борислав Комитски, на 36 години, от Ботевград, семеен е. Завършил е Националното музикално училище в Широка лъка, специалност  „кавал”. След това продължава музикалното си образование в Националната музикална академия в София. Година преди да завърши, заминава на студентска бригада във Великобритания и решава да остане там. Оттогава изминават 13 години. През това време Борислав живее и работи в Лондон, създава семейство и собствена строителна фирма, за която 2015 година се оказва изключително успешна. Въпреки това младият мъж решава да се завърне в България и да се установи за постоянно в родния си град. През юли тази година той се връща заедно със семейството си. На въпроса защо предприема тази крачка, отговаря лаконично: „Всеки познат ме пита. Отговорът е – от носталгия. Знам, че повечето хора няма да ми повярват, но друга причина няма.".


Борислав Комитски сподели още, че очакванията му за коренни благоприятни промени в страната не са се оправдали, но е категоричен, че не желае да се оплаква и да сравнява България с други държави.


„Човек винаги има възможност за избор. Моят е да се върна тук”,  допълни той.