Заповедта е издадена вчера на основание чл.44, ал.1 т.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл.11 т.8 от Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред, общественото имущество и околната среда в община Ботевград и с цел опазване на обществения ред в навечерието на коледните и новогодишни празници.


"Забранявам продажбата на пиротехнически средства в търговската мрежа и разпространението им на територията на община Ботевград без съответното разрешение.


Забранявам употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, в закрити помещения, в близост до лесно запалими материали, както и в районите на лечебни заведения, детски градини, черкви и училища на територията на община Ботевград.


Забранявам провеждането на илюминации без издадено разрешение от община Ботевград.


При констатирано нарушение да се състави акт за административно нарушение от служителите на дирекция „Сигурност и обществен ред“, съвместно със служителите на РУ Ботевград, съгласно чл.61 от Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред, общественото имущество и околната среда в община Ботевград.


Настоящата Заповед да се доведе до знанието на заинтересованите лица за сведение и изпълнение.


Жителите на общината да бъдат запознати с настоящата заповед чрез средствата за масово осведомяване.


Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на Деян Николов – директор на дирекция „Сигурност и обществен ред“." Това се казва в заповедта на кмета на общината Иван Гавалюгов.  


 


ИВАН ГАВАЛЮГОВ


Кмет на община Ботевград