През ноември 48 собственици на апартаменти в жилищен блок „Заря” на бул. „Цар Освободител” в Ботевград внесоха подписка в общината с искане работното време на игрална зала Fire, която се намира на партера на блока, да бъде ограничено. Мотивите им бяха, че в казиното често стават скандали и сбивания, а на 4 ноември бе извършено убийство на паркинга на жилищния блок. 


Във връзка с подписката, от общината са информирали собственика на обекта, че съгласно разпоредбите в Наредба №1 за опазване на обществения ред, общественото имущество и околната среда на територията на Община Ботевград, неговото работно време е ограничено до 22 часа. Ако желае да работи до по-късен час, трябва да предостави доказателство, че има съгласието на повече от 50 на сто от собствениците на апартаменти в жилищната сграда и преките съседи на тази сграда. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг с местните медии. 


„Работното време на тази игрална зала е до 22 часа. Ако то не се спазва, а аз съм разпоредил да се извършват проверки, да се налагат съответните санкции”, каза още той.