Митко Димитров се завръща под тепетата и ще подсили състава на „Академик Бултекс 99” до края на настоящия сезон. Синът на треньорката Тина Димитрова за последно игра в „Лукойл Академик” миналия сезон. През лятото бе повикан в националния отбор, но се контузи и не взе участие в подготовката. От началото на този сезон изигра няколко мача за австрийския Аркадия.


Освен от пловдивските студенти, интерес към Димитров е имало и от още един български тим в челото на класирането, но младокът е предпочел родния клуб.


Димитър Димитров е висок 203 см и играе като тежко крило и център. С неговото привличане наставникът Асен Николов очаква да се заздрави подкошието.


Митко Димитров облече за последно екипа на "Академик Бултекс 99" преди 3 сезона, за да подсили отбора в Младежката лига, и бе с основен принос за спечелването на Купата. Тогава в отбора бяха още Васил Бачев, Планимир Димитров и Васил Михайлов, а Асен Николов бе начело на младите студенти, така че Димитров не би трябвало да има проблеми с адаптацията.


В състава той заема мястото на Тео Джонсън. Тъмнокожият състезател с ексецнтрична прическа, който игра и срещу Балкан,  бе на пробен период в отбора до 3 януари, но не оправда очакванията на ръководството и договор не му бе предложен.