Националният щаб за защита на населението при бедствия и аварии, който заседава и днес, ще бъде свикван и през следващите дни и то по няколко пъти на ден, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.


МВР ще разчита най-много на медиите, за да се информират гражданите своевременно за ситуацията в страната.
Най–засегнати се очаква да бъдат Северна и в Североизточна България. Има опасност за влошаване на обстановката и в някои области в Южна България.
На всеки три часа ще се следи ситуацията и ще се реагира спрямо случващото се. Ще се работи в тясна координация с общините и техните представители.
Гражданите трябва да действат според указанията, които им се дават, независимо дали това може да доведе до трудности за тях.
АПИ ще информира постоянно, ако се затварят пътища. А това ще се случва, за да не се допускат задръствания и усложняване на ситуациите.
 Ивайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и ... към профила  съобщи, че са предприети всички възможни превантивни мерки. Той увери, че мобилните оператори са направили всичко възможно населените места да нямат проблеми с комуникациите.
Ивелина Веселинова Василева, министър на енергетиката в оставка, също заяви, че всички ЕРП-та са предприели необходими мерки във връзка с очакваните лоши метеорологични условия. Тя смята, че е направено абсолютно всичко, за да се гарантира електроенергийното състояние на страната. "Готови сме да реагираме във всяка една ситуация", обясни тя.
Зам. - министърът на здравеопазването Ваньо Шарков също информира какво е предприето във връзка с това, което очаква България. Той съобщи, че във връзка с лошите метеорологични прогнози са препоръчали на МОН да се удължи ваканцията на децата.
От АПИ отново призоваха шофьорите да се съобразяват и да спазват забраните. Очаква се да бъдат затворени пътища. Над 3000 снегорина са готови за работа. „Важно е обаче да си взаимодействаме с шофьорите“, заявиха от АПИ.
На разположение ще бъдат и военните, които при нужда ще се включват до час.