В хода на обсъждането на Бюджет 2017 на сесията на местния парламент вчера съветничката Петя Кочкова изрази своето неудовлетворение, че общината не предвижда собствени средства за ремонт на оградата на ОУ „Н.Й.Вапцаров” – начален етап. Според нея за тази цел ще са необходими не повече от 60 000 лева. 


„Такива реплики – защото досега не е направен ремонт, не ги приемам, тъй като дъждовната предна година много бързо изрони оградата. Убедена съм, че ако тази ограда спешно не се направи, тя ще падне точно откъм улицата”, каза Петя Кочкова. /botevgrad.com публикува снимка, направена през март 2012 год., на която се вижда, че и тогава оградата на ОУ „Н. Й.Вапцаров” – начален етап, е била в окаяно състояние/ 


В отговор кметът Иван Гавалюгов съобщи, че ЦДГ „Славейче” и детска ясла „Здравец” също се нуждаят от спешен ремонт на оградите. Той заяви, че няма нищо против да се предвидят средства за ремонт на оградата на училището, но подчерта, че най-напред трябва да бъде изготвена количествено-стойностна сметка. 


Кметът Иван Гавалюгов отново призова Кочкова да последва примера на директорите на училището в Скравена и на природо-математическата гимназия в Ботевград, като отправи искане до Министерството на образованието и науката за отпускане на целеви средства за ремонт на оградата. Той  съобщи, че  ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Скравена е получило средства от МОН за ремонт на покрива и тоалетните, а ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” – за изграждане на спортни площадки.


Съветникът Тихомир Найденов припомни на Петя Кочкова за ангажимента, който самата тя пое на общественото обсъждане на бюджета, а именно да отправи искане до образователното ведомство и да уведоми общинското ръководство за отговора.