Българката Нина Добрев е изгряващата млада звезда в мюзикъл по MTV.

Мюзикълът на "Дисни" проследява живота на Алай (в изпълнение на Добрев) - певица и текстописец, опитваща се да спаси семеен музикален магазин, а също на Джоуи, портиер, фронтмен на гаражна банда. Ролята е поверена на Роб Мейес, сравнително ново лице в киното и телевизията.

Премиерата на мюзикъла "The American Mall" по MTV е насрочена за 11 август, понеделник, в 9 часа местно време. На сайт посветен на събитието, е дадена и кратка биография на Нина Добрев. Тя е родена на 9 януари 1989 г. в София, България. Когато е на 2 години, родителите й се преместват да живеят в Торонто, Канада. През юношеските си години посвещава повечето от времето си на театъра, на уроци по танци и актьорско майсторство.

Нина завършва училището по актьорско майсторство"Дийн Армстронг". Докато учи там няколко агенции за набиране на таланти обръщат внимание на красотата на брюнетката. Скоро Добрев започва да се снима като модел в телевизионни реклами, което я подтиква да се явява и на кастинги за роли в киното и телевизията.

Участието й в канадския телевизионен сериал по CTV "Деграси: Следващото поколение", и осигурява широка популярност. Нина Добрев изпълни една от главните роли в наградения на кинофестивала в Рим филм "Fugitive Pieces". Тя се е снимала в "Далеч то нея" с Джули Кристи, номиниран за "Оскар". Играе в канадския телевизионен сериал "Граница", ще партнира на Кевин Сорбо в лентата "Never Cry Werewolf".