Днес бе последният ден от двуседмичния подготвителен лагер на футболния отбор на Балкан в общинската база в Боженица. Играчите направиха последните си две тренировки - сутринта със солидни натоварвания, а следобед заниманието бе по-скоро разпускащо.  В края на първата тренировка отборът бе разделен на две групи, които се конкурираха коя от тях ще направи по-голям снежен човек.


"Това, за което бяхме дошли, го изпълнихме. Става дума за планирания обем и физически натоварвания. Момчетата издържаха, въпреки някои битови проблеми - каза играещият президент и треньор Иван Редовски. - Оттук нататък ни предстои да наблегнем на игровата подготовка. Но няма да е лесно, тъй като и двата терена в Ботевград са заснежени и засега не стават за футбол. Вероятно ще търсим терени, главно в София."


Утре на тима предстои четвъртата проверка, тя ще бъде срещу втородивизионния Витоша Бистрица на терена с изкуствено покритие в Царско село. Също там на 8 февруари ще играе с Рилски спортист, а на 11 февруари гостува на новото игрище на Кариана Ерден. Предпоследната предсезонна проверка е на 15 февруари с Германея, а серията контроли завършва на 18 февруари с Локомотив БДЖ.


В Боженица се бяха качили за подготовка 22 играчи. В отбора остават Цветелин Цаковски и Иван Мишев, завърна се Ивелин Данчев. Сред новите попълнения са Стоян Георгиев, който има стаж в Славия, Дунав Русе, Спартак Варна и Оборище, Ивайло Цветанов от Ботев Враца, както и Дани Ризов и Сибил Карагьозов от столичния Локомотив.