От вчера няколко екипа започнаха ремонт на тунел "Ечемишка". Екипите работят на смени. Осветителната конструкция трябва да бъде подменена най-късно до 14 февруари.
Първият екип сваля осветителните тела, след това се свалят различни комуникационни кабели и едва тогава започва демонтажът на металната конструкция.
„Моето мнение, че конструкцията е  доста корозирала и е трябвало малко по-рано да се направи ремонт на съоръжението”, заяви инж. Васко Господинов от пловдивския консорциум „Юпитер”, които извършват ремонта.
Над 20 са работниците, които извършват демонтажа на опасната метална конструкция в тунела.  „За демонтажа не трябва и не може да се бърза. Трябва да се спазва технологията, за да е безопасно. Нормално е четири екипа да работят първа смята и четири екипа втора смяна” – заяви още инж. Господинов.
На въпроса колко време може да бъде безопасна за пътуващите в тунела новата метална конструкция, на която ще бъде монтирано осветлението, инж. Господинов заяви: „Ако е добре антикорозионно покрита, мисля, че минимум 15 години трябва да издържи. Но въпреки всичко трябва да има периодичен контрол и да се проверява”.