Днес поставят избирателните списъци до съответните секции на територията на община Ботевград, които са 45 на брой. Списъците са публикувани и на интернет страницата на общинската администрация   Справка може да направите оттук: http://botevgrad.bg/data/news/files/1486651593.pdf?%D0%B0=46


Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места , може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес  не по-късно от 14 дни преди изборния ден.  За целта избирателят подава заявление по образец на гише „Гражданско състояние” – информационен център на партера на общината. За селата – заявлението се подава в кметствата и кметските наместничества. 


Краен срок за подаване и електронна обработка на заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес  - 11 март 2017 год.  Тази дата е и крайният срок за подаване на заявления, също по образец, за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия. Право да гласуват с подвижна избирателна кутия на предсрочните парламентарни избори на 26 март, имат избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да напуснат дома си и да упражнят правото си на глас в изборното помещение. 


Допълнителна информация и справка в класификатора на постоянните и настоящите адреси може да направите на телефони: 0723/69-140, 0723/6-66-34, 0723/69-144.