Рилски спортист освободи американския гард Келвин Паркър, който дойде в отбора в началото на сезона. Причината е незадоволително представяне. За мача 27 мача с екипа на самоковци той записа средно по 13 точки, 4.7 асистенции, 2.5 борби и 1.9 откраднати.


 Ето какво каза за освобождаването му пред BGbasket.com старши-треньорът на отбора Людмил Хаджисотиров:

„Причината за освобождаването му е, че не успя да бъде това, което очаквахме от него с някои епизодични изключения. Очаквахме много повече от него като основен ирач на позиция пойнт гард, който трябва да води отбора, но това не се осъществи на това ниво, на което искахме и щеше да е максимално полезно за отбора.


 Сега ще дадем шанс и ще разчитаме на двата млади български градове – Дарин Иванов, който вече натрупа опит в последните години и на Адриян Секулов, който вкарва много енергия в отбора.Надявам се да те работят добре и да помогнат максимално на отбора.


 Готвим се оттук нататък мач за мач. Естествено, след Купата беше тежко, но това е нещо, което не може да върнем и сме се фокусирали да завършим редовния сезон по най-добрия начин и след това в плейофите.


Очаквам в събота много сериозен и здрав мач с Черно море и се надявам ние да играем по най-добрия начин.”