УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,


За мен е удоволствие да поздравя Вас и Вашия колектив по случай патронния празник на Средно училище "Христо Ясенов"-гр.Етрополе.
На този празничен ден ние се прекланяме пред Вас-учителите, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно изграждате крепостта на знанието и духовността. Вие сте хората, които градите устоите на нацията и пазите нейната идентичност, възпитавайки поколенията.
УВАЖАЕМИ ПЕДАГОЗИ,
Благодаря Ви за волята и упоритостта, с които събуждате интереса и обичта към знанието и работите за утвърждаване на устоите на българското образование!
Продължавайте и занапред да съхранявате и предавате на нашите деца българските традиции и завети, защото именно те са изворът , от който черпим гордост и национално самочувствие! Искрено вярвам, че да бъдеш учител , за Вас е съкровена кауза, за която Ви пожелавам безотказно да се борите, защото смисълът е бъдещето, разчитащо на Вашата безрезервна отдаденост!
СКЪПИ УЧЕНИЦИ,
Нека у вас никога не угасва искрата на науката, предавана от народните будители и просветители години наред, защото вие сте нашата надежда за утрешния ден! Бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията, които ще ви научат да цените истински стойностните неща в живота, да вярвате и да постигате мечтите си, развивайки с тях нашата родина!
Пожелавам Ви здраве, щастие, просперитет и бъдещи поводи за гордост!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


С уважение,
Димитър Димитров
Кмет на Община Етрополе