Бившият полицай Владислав Попов сбъдна мечтата на българските рок-музиканти

Ботевградчанинът Владислав Попов замина преди година и половина за Америка, следвайки любовта на живота си- Цецка Романска.  Двамата вече имат син, живеят в Сан Диего, а Влади сбъдва мечтата на живота си – да бъде на една сцена с най-великите рок музиканти.
Миналата година той се явява на кастинг в Холивуд за участие в проект, в който световно известни музиканти пеят с непрофесионалисти. Миналата година той излиза на една сцена с легендарната британска хеви-метъл банда Джудас Прийст, които не случайно наричат „Metal Gods" ("Боговете на метъла").
Тази година Влади получава покана  за участие в същия формат не от кой да е , а от Глен Хюз – легендарният вокалист на Дийп пърпъл и Блек Сабат. Репертират четири дни, а концерът им в „Whisky a Go Go”  в Западен Холивуд е на 5 март. Всъщност, това е клубът, който е бил   стартова площадка на изпълнители от ранга на "Доорс", "Ван Хален", "Гънс ен роузис", "Линкин парк" и "Мотли крю".
„Изпълнението на Влади и Глен Хюз бе 15 минути. Разплаках се, като чух Глен да казва: „Обичам България, обичам Влад” – разказва бащата на Владислав - бившия кмет на Боженица - Георги Василев .
Макар че в България 15 години е работил като служител в МВР и ДАНС, любовта към музиката винаги е била част от живота на Владислав Попов. Още като ученик в ботевградската гимназия  става част от местната банда „No smoking”. Като тинейджър приятелите му го наричали Владо Пърпъла. После продължава да пее в рок-клубове в София, Пловдив и на други места. „Велико е такива световни звезди да питат: „Абе този откъде е?”. А аз им отговарям – от Боженица”… Това пише Владислав в един от имейлите до баща си след концерта на 5 март.
Да излезе на една сцена с музикалните си идоли, това е сбъдната мечта за бившия служител на ДАНС Владислав Попов. Макар и непрофесионалист, всъщност той сбъдва и мечтата на стотици български рок-музиканти.


На снимките:


Владо с един от легендарните гласове на "Дийп Пърпъл" - Глен Хюз


На една сцена с Роб Халфорд от “Джудас Прийст”.


Владислав Попов със сина си и китариста Руди Сарзо


Със съпругата му Цецка Романска