Васил Попов ще бъде един от гост-авторите, които ще се срещнат с ботевградските читатели по време на „Алея на книгата“. Той ще представи трите си книги - „Вълчи разкази“, „Мамник“ и „Пермафрост“.


Васил Попов е български автор на разкази и романи, базирани на народните митове и легенди. По образование той е еколог и за няколко години участва в екипа на National Geographic, като допринася със снимки за поредицата Explore Bulgaria.


През годините творбите му са отличавани в редица литературни конкурси като „Таласъмия“ на клуб Уибробия, литературния конкурс на списание ShadowDance и конкурса на „Сборище на трубадури“ на името на Агоп Мелконян.


През 2020 година участва в първия конкурс за пилотен епизод на оригинален аудиосериал, организиран от Storytel Studio, и печели с епизод на „Мамник“. След това продължава историята под формата на аудиосериал.


Първата книга на Васил Попов е сборникът с разкази „Вълчи разкази“, издадена през 2022 година. През същата година е публикуван и романът „Мамник“, който пресъздава историята от едноименния аудиосериал.


През 2023 година стартира нов аудиосериал, „Пермафрост“, който по-късно през същата година се превръща в третата издадена книга от автора.


Припомняме, че „Алея на книгата“ в Ботевград ще се проведе от 10 до 12 май, като мястото на провеждане ще бъде в пространството между Часовниковата кула, НЧ „Христо Ботев 1884“ и Община Ботевград.