Еконт Експрес ООД е една от най-големите куриерски фирми в България. Извършва куриерски, пощенски и карго услуги на пратки. Експресна доставка от врата до врата. Пратки с обявена стойност, наложен платеж, превоз с хладилна чанта. Пощенски парични преводи, колети, писма. Логистика, спедиция, групажни линии. Проследяване на пратки.
Сроковете за доставка от/до врата на клиента са следните:
- за селища с офис на Еконт Експрес дo 13 часа на следващия работен ден;
- за селища без офис на Еконт Експрес - съгласно график за обслужване или до 3 дни, ако селището не е включено в график.
Цените на доставките можете да намерите на сайта на фирмата.  Представител на тази фирма за Етрополе и за общините Правец, Ябланица и Тетевен е ЕТ „Лина-ЕТ” в Етрополе. Подробностите можете да научите на телефон 0884001441 или като посетите офиса на бул. Руски № 100 – в книжарницата на Лина-ЕТ.
В рамките само на 4 месеца, след М-тел, фирмата разкри второ представителство – това на Еконт Експрес.
В частен разговор управителят й Володя Вълов сподели и за други два проекта, свързани с германски инвестиции – откриване на представителство в Етрополе на световно известна германска фирма и създаването на съвместна българо-германска фирма за високотехнологино производство с разкриване на 70 работни места.
Предвижда се 70 % от продукцията да е за страните от Европейския пазар и 30 % за вътрешния пазар.