Как четенето на литература помага на изучаването на чужди езици – този въпрос ще дискутират ученици от община Ботевград и великобританеца Макс Брийдс – основател на книжарница за английска литература в София. 


Събитието е част от Маратона на четенето и се организира от Библиотека Ботевград със съдействието на Миряна Захариева. По повод инициативата, книжарница ELEPHANT ще дарят на библиотеката и над 300 броя чуждоезични издания. 


“Завършила съм паралелка с английски език и четенето на различна литература на английски ми е помагало в ученето, а сега и за поддържането на езика. Зарадвах се на обаждането на Макс с предложение да направи дарение на книги и го помолих да осъществим и дискусията. Надяваме се да е полезна за гостите на библиотеката“, коментира Миряна Захариева.


Дискусията ще се проведе от 15:00 на 20 април. Поканата е насочена към малки и големи любители на книгите и чуждите езици от Ботевград и региона. 


„Отправихме специални покани до езиковите училища и паралелки в града, които откликнаха с голям интерес. Вярваме, че ще се получи приятна дискусия и ще вдъхновим повече хора да разгърнат кориците на чуждовезиковата литература“, обясни Людмила Чудомирова, гл.библиотекар.


Вход: свободен