Утре - 20 април, от 11 ч. до 15 ч. се спира двупосочното движение в тръбата за София на тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ за обследване на съоръжението.


Трафикът за Варна и София ще се пренасочва по обходен маршрут:


• В посока Варна движението ще се отклонява от пътен възел „Витинска река“, при 30-ти километър на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград, а след това по път I-3 Ботевград – Плевен до пресичането с път II-17 (Обходен път на Ботевград). Обходният маршрут продължава по път II-17 до пътен възел „Ботевград“, където движението ще се включва в АМ „Хемус“.


• Пътуващите към София ще се отклоняват при 35-ти километър чрез временна връзка по път I-1 Ботевград – София. Трафикът ще се включва отново в автомагистралата при пътен възел „Витинска река“ при 30-ти километър.


Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и указанията на контролните органи.


Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.