Сдружение с нестопанска цел „Разнообразни и равни“, в качеството си на бенефициент по Проект BG05M2OP001-3.002-0024 „Образованието - основна част от интеграцията“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020,


ОБЯВЯВА ПОДБОР НА ПЕРСОНАЛ ЗА ДЛЪЖНОСТ “СТАРШИ ЕКСПЕРТ – ПЕДАГОГ” – 1 бр.


1. Минимални изисквания за заемане на длъжността:


1.1. Степен на образование – висше образование  - минимум бакалавър, квалификация - учител по Български език и литература, Философия, История, Математика  или еквивалентна за длъжността.


1.2. Педагогически опит – над 7 години, стажа и опита с деца и ученици се считат за предимство.


2. Специфични изисквания за заемане на длъжността:


2.1. Да е дееспособно лице;


2.2. Да не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер и да не е лишено по съдебен ред от правото за заема съответната длъжност.


3. Допълнителни изисквания, знания и умения:


3.1. Готовност за работа на ненормирано работно време;


3.2. Умения и нагласа за работа с деца от етническите малцинства;


3.3. Да притежават добри комуникативни и организаторски умения;


3.4. Да притежават способност за планиране и организиране на дейността си по проекта;


3.5. Компютърна грамотност - Microsoft Word, Microsoft Excel, Internet.


4. Кратко описание на длъжността по длъжностна характеристика:


Работа с 500 деца и младежи от етническите малцинства, обучаващи се в начален етап и прогимназиален етап в училищата в община Ботевград – насочена към недопускане на отпадането им от образователния процес и мотивирането им за завършване на основно и продължаване на обучението в средно образование. При работата с ученици от етническите малцинства ще се запази индивидуален подход, под формата на разговори и работа в малки групи по изготвена програма за мотивиране на учениците от целевата група за продължаване на образованието в средни учебни заведения. Провежданите индивидуална работа и разговори с учениците от целевата група следва да подпомогнат създаването на подходящи условия за кандидатстването им с приемни изпити в училища след завършен седми и осми клас. Целта е да се подкрепят учениците в подготовката им за техния образователен и социален избор и адаптирането им към образователната и социалните системи. 


Длъжността се заема чрез сключване на трудов договор по Кодекса на труда на непълен работен ден (до 50 часа месечно на срочен трудов договор). С одобреният кандидат се сключва трудов договор за период съгласно предвидения план – график за изпълнение на дейностите по проекта. Съгласно графика за изпълнение на проекта, трудовият договор ще бъде сключен и изпълнението на дейностите ще стартират от месец май 2017 г. Определено е заплащане в размер на 17,00 лв./час с включени данъци и осигуровки за сметка на работодателя. Възнаграждението по трудовия договор се осигурява по Проект BG05M2OP001-3.002-0024 „Образованието - основна част от интеграцията“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, изпълняван от СНЦ „Разнообразни и равни“ и финансиран от ОП "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г. 


I. Начин за провеждане на подбора:


 1 – ви етап: Подбор по документи – проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания, в 5 (пет) дневен срок от изтичане срока на обявлението.


Конкурсна комисия преценява дали са представени изискуемите документи и дали те удостоверяват изпълнението на минималните изисквания за заемане на длъжността. До участие в конкурса се допускат само лица, представили всички необходими документи.


 2 – ри етап: Интервю – в 10 (десет) дневен срок след проверката на съответствията на представените документи.


ІІ. Документи за участие в конкурсната процедура:


Кандидатите за участие в подбора представят следните документи:


 Заявление за кандидатстване по образец;


 Професионална автобиография по образец;


 Копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен, допълнителни квалификации;


 Копие от документи удостоверяващи продължителността на професионалния опит;


 Удостоверения и/или сертификати за придобита допълнителна квалификация – ако е приложимо;


 Декларация от лицето, че е дееспособно лице и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер и да не е лишено по съдебен ред от правото да заема съответната длъжност по образец.


Всички образци на документите за участие в конкурсната процедура са достъпни на интернет страницата на СНЦ „Разнообразни и равни“ , на адрес: www. diverseequal.eu.


ІII. Място и срок за подаване на документи за участие:


Документи за участие в подбора се подават в срок до 17.00 ч. на 19.05.2017 г. всеки работен ден от 09.00 ч. до 17.00 ч. на адрес: гр. София,  ул. „Кавала“ №8, офис 5, лично от кандидатите или от техни упълномощени представители или документите изпратени по куриер на адреса на Сдружението.


Списъците и всички съобщения във връзка с подбора се обявяват на Информационното табло в сградата на СНЦ „Разнообразни и равни“ и на електронната страница на СНЦ „Разнообразни и равни“ –  www. diverseequal.eu


ПЕРИОД ЗА ЗАЕМАНЕ НА ПОЗИЦИЯТА


В рамките на изпълнението на проект BG05M2OP001-3.002 – 0024 „Образованието – основна част от интеграцията“, - от датата на подписване на договора с изпълнителя до датата на влизане в сила на акта за верификация на окончателното плащане по административен договор № BG05M2OP001-3.002 – 0024.


Обща заетост за периода в часове: До 1000 работни часа.


МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ: град Ботевград.


За повече информация: телефон за връзка 0899 553478, e-mail: mon_esf@abv.bg