Да се отмени решението да отпускане на средства в размер на 43 892 лева за спешен ремонт на колонадата пред входа на болницата, предлагат съветниците от МК ГДБОП Стефка Граматикова, Тихомир Найденов, Илин Черняшки и Радослав Маринов. Мотивите им за внасяне на това предложение са следните: „Към настоящия момент „МБАЛ  Ботевград” ЕООД има спешна нужда от подмяна на изключително важна, бихме казали животоспасяваща, медицинска апаратура, както и средства за основен ремонт на покривната конструкция на бл.2.  


Смятаме, че финансирането на посочените нужди на лечебното заведение е наложително и не търпи отлагане, защото е пряко свързано с основната функция на „МБАЛ – Ботевград” – опазването на живота и гражданите на общината.  


В тази връзка според нас е по-целесъобразно колонадата пред входа на „МБАЛ – Ботевград да бъде демонтирана, тъй като състоянието й наистина може да стане причина за опасен инцидент, но от друга страна – възстановяването й ще струва много по-скъпо, а не би довело до реална полза. Спестените на общината средства от този ремонт обаче могат да бъдат инвестирани в по-спешни нужди на общинското лечебно заведение.”.


Докладната е включена в дневния ред на редовното заседание на местния парламент, което е насрочено за днес от 17 часа на обичайното място – малък салон на читалище „Христо Ботев”.