От 17 часа днес се състоя продължение на редовното заседание на ОбС от миналия четвъртък. Разгледани и гласувани бяха допълнителните докладни записки, за които времето тогава не стигна. 


На днешното си заседание ОбС не подкрепи предложението за отмяна на свое решение от месец март за отпускане на 43 892 лева за спешен ремонт на колонадата пред входа на болницата. То бе внесено от съветници от МК ГДБОП – Стефка Граматикова, Тихомир Найденов, Илин Черняшки и Радослав Маринов, с мотива, че е по-целесъобразно средствата да бъдат вложени в закупуване на медицинска апаратура или оборудване, от които болницата се нуждае, а колонадата да бъде демонтирана, тъй като състоянието й може да стане причина за опасен инцидент.


Стефка Граматикова съобщи пред ОбС, че междувременно има внесена подписка, инициирана от граждани, за събаряне на колонадата. В нея фигурират подписите на 120 жители на Ботевград. Въпреки това докладната за отмяна на решението не получи пълна подкрепа. От присъстващите съветници 13 гласуваха „за”, а четирима – Георги Георгиев, Йордан Йорданов, Силвия Христова и Николай Велков, се въздържаха. 


Думата поиска един от гражданите, присъстващи в залата – Цеца Христова, бивш общински съветник. Тя изрази своето недоумение защо четиримата съветници от ОББО гласуват „въздържал се”.


„Понеже се въздържате и не искате тези пари да отидат за болницата, Ви правя едно предложение: Уважаеми господа, имате достатъчно средства, обзаведете по една стая в болницата”, предложи им тя.


Николай Велков се опита да излезе от положение, като отговори, че „в последно време само за болницата даваме нЕкви пари”. 


Цеца Христова му напомни, че болницата е общинска, а здравеопазването би трябвало да е приоритет на местната власт.


Общинският съвет даде съгласие за:


Одобряване на схема за поставяне на 10 брой автобусни спирки върху терени – публична общинска собственост. 


Като представител на Община Ботевград кметът Иван Гавалюгов да вземе участие в извънредно общото събрание на акционерите на УМБАЛ „Света Анна” – София, насрочено на 12 май. Съветниците упълномощиха кмета как да гласува по отделните точки от дневния ред 


Последната докладна отпадна от дневния ред, поради това че нейният вносител – Петър Петров, отсъстваше от заседанието.