Заместник-кметът на Община Перник – Денислав Захариев и негови приятели бяха бити от фенове на местния футболен клуб


След края на мача между състава и този на „Германея“, който завърши 1:1, част от агитката на „чуковете“ е заподозряла, че мачът е продаден.


Видели са от ложата да слиза зам.-кметът Денислав Захариев. Агресивните фенове са нападнали приятелите му, които са били на няколко крачки зад него. Той се е върнал за да ги разтърве, но е получил удари. Намесила се е полицията.


„Имаше за съжаление неприятни моменти и провокация от част от публиката. Жалко е, че малка част опорочават всичко.


Колегите ми пострадаха повече. Искам на стадиона да могат да ходят нормални хора и да се забавляват“, каза Денислав Захариев.


Според запознати подобни сцени не са „патент“ само на „Стадиона на мира“, особено в края на шампионата или около средата на пролетния полусезон. Основание за подобни реакции водят не само липсата на късмет за по-силния отбор, както например в Перник и слабакът взема своето. Иде реч за изненадващи мачове, в които уж опашкарите влизат „в серия“ и на практика разбиват съперника с победи в три-четири поредни мача, без да има значение срещу кого играят. След като преди това са били като боксова круша като по чудо идва страхотни качества у тях и просто нямат спиране, а техните противници да речем си тръгват с поне по 2 стотачки в джоба за всеки футболист, независимо от това, че са загубили.