Гостуването на представители на пчеларско дружество "Димитър Панчев" в ДГ "Синчец" се превърна в традиция. Всяка пролет пчеларите отделят време да посетят детското заведние. Децата и техните учители ги посрещат със специално подготвена програма, която има и обучителна цел.


Тази сутрин пчеларите отново бяха скъпи гости в детската градина. Те бяха приветствани от директора на ДГ "Синчец" Таня Цанова, след което изгледаха с внимание изпълненията на децата от трета подготвителна група "Пчелички". Програмата бе на екологична тематика. Включваше песни, танци, кратки драматизации на приказки, в които се разказва за опазване на природата и нейните дадености и за това как хората могат да въздействат положително на околната среда, като събират разделно отпадъците, ценят и пестят водата, опазват въздуха чист и т.н.  


От своя страна представител на гостите разказа на малките домакини за живота на пчелното семейство, за взаимоотношенията на подрастващите пчелички с възрастните, за полезното въздействие на пчелните продукти върху младия организъм. 


Както всяка година, пчеларите от дружество „Димитър Панчев” бяха подготвили подаръци за участниците в програмата - по едно бурканче мед и други лакомства.