Колата е била паркирана близо до блок  43 в ЖК „Васил Левски”, където живее младото семейство.  В неделя, около 8 часа, съпрузите установили, че колата им е изрисувана със спрей и сигнализирали в полицията.  Те нямат представа кой може да е извършил деянието, но имат съмнения, че то може да е свързано с намерението им да си построят гараж, за което имат разрешение от общината – явяват се на публичен търг, печелят го и са определени за наематели на площ от 20 кв.м . 


Всъщност през август миналата година  с решение на Общинския съвет бяха определени десет места със същата площ  за поставяне на преместваеми обекти, представляващи гаражни клетки.  Теренът е частна общинска собственост и по план е отреден за „Паркинг и гаражи”.  


Няколко съседи на младото семейство обаче били против да се поставят гаражи на това място, тъй като те попадат в зелена площ, въпреки че тя е достатъчно голяма. 


„Преди време решихме да си поставим гараж до съществуващите гаражи. Съседи подадоха жалба в общината, че ще строим незаконно. Спряхме.  Тръгнахме по законовия ред, отново последваха жалби…, сподели съпругата.   -Имаме известни притеснения и основания, че могат да последват и други подобни посегателства върху личния ни автомобил. Колата ни бе изрисувана, след като я поставихме пред мястото, където е петното за гараж. Именно това поражда опасения у нас, че някой целенасочено и умишлено се опитва да ни навреди, за да ни откаже да си поставим гараж, който подчертавам, ще бъде напълно законен”, допълни тя.