Във втория кръг по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“ участват осем отбора от градовете Берковица, Силистра, Първомай, Челопеч, Пирдоп, Монтана, Етрополе и Ботевград. В състезаниeто, което ще протече в рамките на два дни – днес и утре – 27 май, ще се включат общо 51 ученици на възраст 10-12 години. Ботевград се представлява от отбора на ОУ „Н. Й. Вапцаров” под ръководството на Димитринка Андреева - учител по физическо възпитание и спорт в училището.


Надпреварата започна от 16 часа днес в малкия салон на читалище „Христо Боев”. Най-напред отборите решаваха тест по оказване на първа долекарска помощ. С тази задача най-добре се справи отборът на Етрополе, който зае и първото място. На втори и трето място се класираха съответно представителите на Първомай и Силистра. 


Теоретичната част продължи с решаване на индивидуален тест със задачи от Закона за движение по пътищата. За реда и спазване на всички изисквания за провеждане на състезанието следяха представители на организаторите - Община Ботевград, СБА - Ботевград, Пътна полиция, БЧК и Национално движение по приложно колоездене - София. 


Официалното откриване на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене ще се състои на 27 май от 9:00 ч. в зала "Арена Ботевград", когато ще бъде дадено начало на състезанието по „Майсторско управление на велосипед“.


Награждаването на победителите ще започне в 14:30 ч.