Републикански турнир по Таекуно-до IТF за купата на Ботевград стартира днес в „Арена Ботевград“. В него сили ще премерят 236 състезатели от 16 клуба в страната. От Ботевград участие ще вземат 26 състезатели.


Официалната церемония по откриването на шестото издание на надпреварата започна в 11:30 часа с изпълнения на младежкия духов оркестър с диригент Константин Гайдарски и мажоретен състав с художествен ръководител Иванка Христова. Голям интерес предизвика демонстрацията на най-малките таекуондисти.


Турнирът бе  открит от Иван Гавалюгов - кмет на Община Ботевград. В приветствието си той подчерта, че спортът възпитава полезни навици и стремеж към активен начин на живот. Кметът пожела успех на всички състезатели в турнира и ми напомни, че по-важно е да дадат всички от себе си. 


Откриването на турнира уважиха още: Марио Богданов – президент на Българската федерация по Таекуон-До ITF; Костадин Димитров -  кмет на район „Тракия, община Пловдив, зам.председател на УС на БФТ ITF,  Вергилий Ситнилски – секретар на УС на БФТ ITF, Генка Петкова – главен експерт дирекция „Елитен спорт” към Министерството на младежта и спорта, зам.-кмета на Община Ботевград Борис Борисов, общински съветници, Цветан Миньовски – председател на ботевградския клуб по олимпийско таекуондо Сунг Ри и други.


Шампионатът се организира от Таекуон-до клуб „Таек-кион“ с треньор Борислав Витков, който е и международен съдия.  Община Ботевград и Българска федерация по Таекуно-до IТF. В програмата за днес и включена - Форма - деца, юноши и девойки. Първенството ще продължи два дни – 3 и 4 юни.


Домакините на турнира получиха поздравления за добрата организация.


Всички участници и съдии получиха по едни скромен сувенир, който да им напомня за Ботевград – ключодържател със символа на град – часовниковата кула, и емблемата на  Таекуон-до клуб „Таек-кион”.