За четвърти път след освещаването на местния храм „Успение на Пресветата Богородица” жителите и гостите на с.Бойковец ще отбележат храмовия си празник с водосвет и курбан за здраве.
Храмът е осветен от Ловчанския митрополит Гавриил през 2005 година. От тогава до сега всяка година през август тук се събират на обща трапеза около 300 човека от селото, добилите вече местно гражданство „виладжии”, живеещи в града и в селата на общината, за да  изпросят закрила за селото от неговата божествена покровителка Света Богородица.
Главно поради това, че 15 август 2008 г., когато православната ни църква чества „Успение на Пресветата Богородица” или Голяма Богородица, е работен ден, празникът  ще бъде на 16 август 2008 г. /събота/ от 12:00 часа на обяд. За курбана са определени вече 3 овце.
И тази година се очакват да бъдат в храма Джоко Росич, Стойко Пеев, Мартина Вачкова и други знаменити „виладжии”. Кметският наместник на Бойковец Иван Иванов Гергов е поканил  цялото ръководство на Общината, общинските съветници и работещите в Общинската администрация, както и колегите си от селата.
Гости ще има и във всяка къща, като хората ще използват случая да се видят още един път със свои близки и роднини, които живеят извън селото.