Комедията „Едно на лице - две наопаки", постановка на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" - Шумен,  ще бъде представена на 16 юни (петък) от 18:30 ч. на голямата сцена на НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград. Тя е дело на носителя на Нобелова награда за литература - драматурга и писател Дарио Фо. Режисьор на спектакъла е популярният актьор Михаил Петров, а сценографията и костюмите са вдъхновени от Диляна Асенова. За музикалното оформление се е погрижил композиторът Пламен Мирчев - Мирона. В ролите зрителите ще могат да видят актьорите: Владислав Карамфилов – ВЪРГАЛА (гост). Елен Колева (гост), Милен Димитров, Стефан Сотиров, Михаил Скуджов, Кольо Стайков, Марина Мозжухина, Валентин Ченков, Любен Попов, Валери Зарков.


Дарио Фо е написал пиесата „Едно на лице - две наопаки“ в духа на най-ярките комедии, в много моменти стигаща до фарс. Нашият спектакъл е краен, артистичен, фантасмагоричен, доближаващ се до “комедия дел арте”, но с драматичен привкус. На финала, добрия, честния, романтичния герой, отново го прибират в лудницата. Кажеш ли истината, вече си готов за там. Системата те прибира на „топло”.


Живеем в един объркан, деформиран свят - такъв е моделът на Системата. И ако не можем да се преборим  с нея, поне нека се надсмеем. Смехът е един от малкото начини да оцелеем.


На сцената това е разказано с чувство за хумор и ирония. Спектакълът е изпълнен с абсурдни ситуации, безкрайни перипетии, невероятни обрати, парадоксални ходове, бляскави, атрактивни актьори, вдъхновяващи музика, песни и сценография, уникални костюми, красиви, очарователни актриси...


Празник за сетивата, душите и сърцата!


Билети се продават на касата на читалището с цени от 6, 8 и 10 лева.