Неочакван обрат вдига интригата на благотворителния мач в подкрепа на малката Йоанка. Градуса вдигнаха няколко легендарни имена на ботевградския баскетбол, които обявиха, че се включват в инициативата и се заканика на Маринов, Лилов и компания.


Припомняме на читателите, че преди няколко дни Иван Лилов и Мартин Маринов обявиха своя благотоврителна инициатива – мач в подкрепа на маката Йоанка, която има нужда от операция. За целта те събрха свои колеги – доказани звезди, любимци на ботевградската публика. За съперници предизвикаха изгравящите звезди – момчетата на Коки Пеев, които станаха втори на последното републиканско първенство за момчета набор 2005.


В хода на организацията обаче, цял отбор истински баскетболни легенди се събра и провокира организаторите. 


„Като сте доказани звезди, защо ще играете с хлапетата?“ – това попитал Сашо Везенков. 


Иван и Мартин не останали длъжни на провокацията и на свой ред предизвикали балканската легенда да се включи в двубоя.


Все още няма информация как точно бащата на първия българин избран в драфта на NBA ще отговори на предизвикателството, но от сигурен източник знаем, че събира цял отбор легендарни имена от отбора на Балкан, с които заедно да изтупат праха от екипите си и да влязат на терена. 


Какво точно ще се случи, очакваме да разберем само след седмица. 


Началният час на двубоя е 17:00 на 2 юли в Арена Ботевград. Присъединете се към Фейсбук събитието тук: https://goo.gl/Y6rv1C


Дарения за малката Йоанка можете да направите чрез Pay Pal: helpyoana@abv.bg или по  банков път:


Дарителска сметка:


Първа Инвестиционна Банка


IBAN: BG32FINV91501317009581


BIC: FINVBGSF


Титуляр: Йоана Цветославова Нанова


Снимка: личен архив (Везенков, Цвятко Барчовски, Артеник Арабаджиян, Йордан Колев и Емил Йонов на европейското по баскетбол в Щутгарт 1985 г.)