В днешния брой на в-к Стандарт четем:
 
Неочаквана покана за самостоятелен концерт в меката на тузарите Сан Тропе получи певицата Вили Рай.
Вътрешен човек от общината на култовото градче е бил сред гостите на конкурса „Пирин фолк” през 2016-а, когато Вили спечели журито с песента „Златно време”.
Господинът от кметството на Сан Тропе се срещнал с Вили на Ревиерата, за да преговарят за шоуто й, в което вероятно ще участват и танцьорите от екипа й – на 10 май 2018-а.
А на „Пирин фолк” 2017, родената в Етрополе и живяла в Сърбия звезда, ще участва с
„Мелнишка убава мома” по авторски музика и текст.


Да припомним:


Вили Рай е родена в гр. Етрополе
 Завършила е поп и джаз пеене в Българската консерватория и е абсолвент в Белград. Развива кариерата си на певица в последните 20 години в Сърбия. Участвала и печелила награди на много престижни музикални фестивали, като „Шлагер менаджер“, „Белградска пролет“, „Медитерианска песен“, „Евровизия“, „Пирин фолк“ и други. Има издадени три албума с балкански мотиви. Виолета - Вили Рай е музикален продуцент, композитор и автор на текстове.
Била е подгряваща певица на примата Лили Иванова
Прави кариера като самостоятелна певица в бивша Югославия, където живее. Работи с много от звездите на сръбската сцена. Албумът й “Сянка на мъж” е записан в студиото на бившия й мъж Горан Йекнич. Друга „сянка на мъж” в живота й е сръбската мегазвезда Зоран Миливоевич, който е нейният първи съпруг. От него тя има син Райко.


Вили Рай за поканата:


„Мъжът на приятелката ми е французин, миналата година ме е гледал на конкурса Пирин Фолк и много ме е харесал. Той работи в общината на Сен Тропе и е показал там диск с моето участие на сцената в Сандански. Един ден ми се обади – ние с Клиф бяхме в Англия, и ни покани на среща в културния център на Сен Тропе с директора на културната програма в курорта. Там вече плануват събитията за следващата година. Първо си помислих, че ме канят да участвам в някакъв сборен концерт. А те ми предложиха самостоятелен концерт, впечатлени не само от участието ми в Пирин Фолк. Изгледали са всички мои песни в интернет. Идеята им е да пея и танцувам със същите костюми от моите участия, където съм боса. Харесаха и танцьорите от моя екип. След срещата ми се обадиха от общината, за да ми кажат датата за концерта – 10 март 2018 година“.