Тихомир Найденов, управител на Атлантис Нет ООД обяви, че фирмата ще отпусне специална ежемесечна стипендия за студента, показал най-добри резултати при обучението си в  областта на мрежовите технологии в Колежа по енергетика и електроника (КЕЕ към ТУ-София).


Базата на КЕЕ към ТУ-София в Ботевград се намира срещу спортна зала "Георги Христов". Във висшето учебно заведние се обучават студенти по специалност "Приложна електронна и компютърна техника". Основната цел на преподавателите е да се изграждат кадри с висше образование за нуждите на фирмите на територията на Ботевград. Много от служителите на Атлантис Нет ООД са бивши възпитаници на КЕЕ. 


В колежа функционира и най-модерно оборудвана Cisco академия – за обучение по мрежови комуникации. Обучението в академията е на световно ниво по материали, предоставени от Cisco Systems и с получаване на световно признати сертификати.


За да се даде възможност на студентите да се учат и работят едновременно, обучението се провежда в почивните дни. Използва се модерна електронна платформа, на която се предоставят учебни материали, упражнения, тестове, които са достъпни от всяко място и по всяко време, и дават възможност на студентите да изпълняват голяма част от задачите си дистанционно.  


„Отпуснатата стипендия е първа крачка на обвързване на нуждите на висшето образование и бизнеса на територията на Ботевград. Горещо се надяваме тя да даде положителни резултати и да донесе ползи и на двете страни”, каза доц. д-р Павлинка Радойска, ръководител катедра ЕКСТ на КЕЕ към ТУ-София