11-годишният Александър Гавалюгов, който е син на по-голямата от двете дъщери на Венци Славов - Стефка Славова и на настоящия кмет на Ботевград и бивш гард на Балкан Иван Гавалюгов, се завърна с цял сак страхотни отличия от престижния международен камп за таланти на Милош Теодосич в Сърбия.


Александър отнесе у дома наградата за най-полезен играч (MVP), както и тази за най-добър изпълнител на наказателни удари на кампа в един от най-известните курорти в западната ни съседка - Сребърно езеро. Освен това, той стана шампион в конкурса за стрелба от тройката, в този за умения и в играта 5 на 5, в която неговият тим спечели първото място.


Кампът TEO4 се организира от няколко години под егидата и с финансовата подкрепа на един от най-добрите плеймейкъри не само в европейския, но и в световния баскетбол - Милош Теодосич, който това лято, след 6 години в ЦСКА Москва, пое към Лос Анджелис Клипърс в НБА. Самият Теодосич не щади време, енергия и средства да организира камповете, които се провеждат на смени всяко лято през последните няколко години.