Това е въпрос, изваден от форума. Потърсих отговор в разговор с кметския наместник на с.Бойковец Иван Иванов Гергов.
Не, в Бойковец няма да се строи голф игрище, но се предвижда изпълнението на други идеи.
От „Елаците МЕД” АД имат такава да строят финландско селище на Равни дял. За тази цел са закупили вече 150 декара земя. На билото пък ще разположат парк от вятърни електроцентрали.
Вече са закупили и Центъра за рехабилитация към болницата /някогашното училище на селото/, като идеята им е да го превърнат в почивна база на работещите в мината.
В момента в селото строи комплект от малко селище и представител на еврейската държава. Три от къщичките са готови, а две вече са и продадени.
И други строежи има в селото, което е показателно, че е предпочитано от много хора по много причини. Подходящо е за туризъм и пълноценен отдих. На 90 километра е от София и на 10 километра от Етрополе. До там води асфалтиран път, по който се пътува напълно безпроблемно-без нито една дупка или друго, което да предизвиква гнева на водачите на моторни превозни средства. Разположено е в дебрите на Балкана. Съвсем наблизо е и язовира. Тук има уникални природни забележителности, като „каменната река” от морени. До там  са трасирани туристически пътеки. Тук е най-голямата самородна брезова гора на Балканите, която местните жители наричат „Беликаша”.  От билото на Балкана се открива прекрасен панорамен изглед. Прибавете към всичкото това изобилието от горски плодове, гъби и други природни дадености и ще разберете думите на „натурализирания” от години бойковчанин Джоко Росич: „Елате в Бойковец, за да си удължите живота!”. Селяните предлагат напълно екологично чисто мляко и млечни продукти.  
Кметският наместник е показал на практика как и местните жители могат не само да се изхранват, но и да печелят от бъдещото развитие на селището като екотуристическа дестинация. Построеният от него и изцяло със собствени средства малък селски хотел с отделна сграда с ресторант е за сега единствен в селото. Той се надява и други да последват примера му.
Впрочем, повече от постройките тук са на „виладжиите”. Като основата са поставили от гилдията на артистите, доведени преди години от Григор Вачков-Митко Бомбата и Джоко Росич. „Преселението” на външни хора продължава.
На снимките съм запечатал една малка частица от Бойковец.