За поредна година Община Етрополе участва на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО, която се проведе от 14 до 16 февруари 2019 година в София. За 36-ти път в Интер Експо Център, представители на туристическия бизнес от България и много други страни представиха своите туристически продукти. Профилът на изложителите включва туроператорски фирми и агенции, хотели, курорти и спа центрове, национални туристически организации, сдружения, общини, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.
Община Етрополе участва в изложението със самостоятелен щанд, където бяха представени културните и исторически забележителности, местни празници и обичаи, както и рекламни материали от хотелиерите и собствениците на къщи за гости. Щандът на Община Етрополе бе посетен и от Министъра на туризма Николина Ангелкова, която пожела много здраве и бъдещи успехи, Александър Пейчич – Председател на Общинския съвет в Бела Паланка и Мирослав Маринкович – заместник – кмет на Бела Паланка, много туристически агенции, туристи и не на последно място публични личности. Освен брошури на културните и исторически забележителности на общината, бе направен кът с произведени местни и сладкарски изделия на територията на Етрополе. 
Началото на тазгодишното туристическо изложение бе поставено от Министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова. ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабният туристически форум в България, който предлага всяка година нови инициативи, предоставя на туроператори, хотелиери и фирми от сектора все повече бизнес възможности. Предназначен е за професионалисти и широка публика. Всяка година изложението приветства повече от 380 компании от 25 страни и над 20 000 специалисти от туристическата индустрия – участници, посетители и гости.
Текст и снимки: Общината