Вижте мобилна версия на Botevgrad.COM

Кое е българското предложение за Оскар

Кое е българското предложение за Оскар

"Слава" на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов е българското предложение за най-добър чуждоезичен филм на 90-тите награди "Оскар".


Комисията от Националния филмов център е класирал "Слава" на първо място с 14 точки, следван от "Безбог" на Ралица Петрова.


"Слава" разказва историята на беден кантонер, който открива милиони на жп-релсите и ги предава в полицията. Държавата го възнаграждава с нов часовник, който обаче се оказва менте.


Амбициозната ПР-ка на Министерство на транспорта загубва стария му часовник модел "Слава", който е семейна реликва. Кантонерът се впуска в отчаяна битка да си върне старата "Слава" и достойнството си.


Историята се преплита и с личната драма на кариеристката, готова на всичко, за да бъде успешна. Всички достигат до своята трансформация, след която нищо не е същото. 


Филмът има няколко награди - включително голямата награда на фестивала в Задар, в Скопие, отличие за сценарий и операторско майсторство от фестивала "Златна роза", и др.


В главните роли са Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, Иван Савов и др.Етикети към тази новина:
филм ОскарИзточник: lifestyle.bg
Посещения: 1811
Дата: 14.09.2017, 16:32

Коментари от регистрирани и анонимни потребители. Скрий анонимните коментари

Няма публикувани коментари.

Изразете вашето мнение:
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
Персонализирайте профила си
Много щастлив Усмивка Тъжен Изненадан Шокиран Объркан Кул Смее се Бесен Плези се Отегчен Реве или много тъжен Лош или много луд Палав Чуди се Намига Удивителна Въпрос Идея Стрелка Botevgrad.com videos.botevgrad.com