Около 14 часа, в с. Искрец, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Нисан Терано“, управляван от В.Т. от Врачеш. 36-годишният шофьор бил тестван за употреба на алкохол и задържан, след като дрегерът отчел 2.47 промила в издишания от него въздух. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.


Около 14:35 часа, на кръстовището на ул. „Севаст Огнян“ и „Г.С.Раковски“, полицейски екип извършил проверка на лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от местния жител В.В./37г./ След извършена справка се установило, че колата не e регистрирана по надлежния ред, поради което е иззета. Водачът е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.


Около 21:35 часа, в района на 46 км на автомагистрала „Хемус“ в посока София, служители на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали“ към областната дирекция извършили проверка на лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от С.Б. от Врачеш. 47-годишният водач бил изпробван с дрегер, отчел 1.25 промила алкохол в издишания въздух. След отказ да даде кръвна проба, нарушителят е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.