На вчерашната сесия на Общинския съвет съветникът от групата на „БСП“  Лъчезар Лазаров депозира питане към кмета на общината Димитър Димитров по темата с безстопанствените кучета на територията на община Етрополе.
Съдържанието на питането можете да прочетете по-долу, като очакваме да получим отговора, който даде пред сесията заместник-кметът инж. Стефан Борисов.


ЧРЕЗ
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ЕТРОПОЛЕ
Г-Н МАРИН МАРИНОВ


ДО КМЕТА
НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ
Г-Н ДИМИТЪР ДИМИТРОВ


от Лъчезар Христов Лазаров – общински съветник от „Българска социалистическа партия“
в Общински съвет - гр. Етрополе


Относно: проблема с безстопанствените кучета на територията на община Етрополе


Уважаеми господин Кмет,


В последно време се увеличават сигналите на граждани за агресивни безстопанствени кучета на територията на община Етрополе и за нарастващ риск от инциденти.


В тази връзка, на основание чл. 80, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация на град Етрополе и във връзка със задълженията Ви по Наредба №19 за притежаване и отглеждане на кучета на територията на община Етрополе отправям към Вас следните въпроси:


1. Какви конкретни мероприятия сте организирали за противодействие на проблема с безстопанствените кучета?


2. Колко проверки са извършили служителите на общинската администрация за спазването на разпоредбите на Наредба №19 и какъв е броят на съставените актове за нарушения през 2016 г. и до настоящия момент на 2017 г.?


3. Какъв е размерът на постъпилите суми от събрани глоби за нарушение на разпоредбите на Наредба №19 през 2016 г. и 2017 г.?


4. Какъв е броят на регистрираните кучета на територията на община Етрополе и какъв е размерът на постъпилите суми от таксата за притежаване на куче?


На основание чл. 85, ал.1 от Правилника за организацията на дейността на общинския съвет желая да получа устен отговор на въпросите си по време на заседанието на Общинския съвет на гр. Етрополе през месец септември 2017 г.


гр. Етрополе                                                                    С уважение: /п/
25.09.2017 г.                                                                   Лъчезар Лазаров