Варненци са получили забрана от ФИБА да картотекират нови играчи, заради задължения към бивш баскетболист на тима. Така за неделния двубой с Левски Дарин Великов ще има на разположение само няколко по-опитни играчи, и всички останали ще бъдат от юношеската селекция.


Веселин Георгиев, Венелин Христов и Кристиян Кръстев са единствените извън тийнейджърска възраст, които могат да играят за Черно море срещу Левски. Регистирани за мача са петима играчи набор 2000, както и двама от най-талантливите състезатели от националния отбор за момчета (16) - Михаил Молдов и Александър Стойков, родени през 2001.


Изпълнителният директор на БК Черно море Тича Борис Стоянов сподели официалното становище на клуба за новината на BGBasket.com за забраната за картотека на нови играчи.


"Бяхе информирани, че състезател е завел иск срещу БК Черно море Тича за неполучени възнаграждения от престоя му в клуба по времето на старото ръководство на отбора, когато президент или председател е бил г-н Симеон Варчев. За наше огромно съжаление ФИБА процедира така, че разпознава и признава БК Черно море Тича като наследник на предходния клуб и автоматично процедурите по иска падат върху нас.


В офиса на БФ Баскетбол е получена официална възбрана за картотекиране на нови състезатели към момента от страна на БК Черно море Тича. Ние, като изряден клуб, който не е въвлечен в казуса обжалваме пред КАС и ФИБА това решение и очакваме възбраната да бъде вдигната. Решението ще излезе на 3-ти ноември 2017 година. Клубът направи официална картотека в НБЛ и след разрешаване на казуса ще регистрира и новите попълнения, което се надяваме да стане съвсем скоро."